FAQ Napište nám Registrace Přihlášení Výsledková brána

Naši sponzoři:

Působíme v oblastech:

V nejbližší době nás čeká:

V nejbližší době se nepořádá v regionu žádná akce.

CZDA rychlé kontakty:

Czech Darts Association
V Pitkovičkách 11
104 00 Praha 10 - Pitkovice
IČ: 22729101

info@czda.info
info@czda.eu

Přidat do oblíbených:

Přidejte si tuto stránku do oblíbených.

 

CZDA > Aktuality

12.10.2010 | Petr Šmítek | 0 komentářů Přečteno: 1448×

Finále - ŠANGHAJ CUP

Poslední říjnovou neděli bude rozhodnuto!

Kdo pojede do 20-ti milionového mega města - Šanghaje na světový turnaj IDF?

Držíme palce!

Vzhledem k časové tísni prosím všechny finalisty, aby se na tento turnaj dostavili s cestovním dokladem (pasem), platným minimálně do konce června 2011 a aktuální fotografií v pasovém formátu pro vyřízení víza do Číny!
Na držitele cestovních pasů ČR se vztahuje vízová povinnost. Žádost o udělení čínského víza se podává na Velvyslanectví ČLR v Praze (www.chinaembassy.cz), na které se také můžete obracet se svými dotazy ohledně vízové problematiky. Při podání žádosti o obchodní vízum ČLR je třeba předložit (podmínky se mohou bez předchozího oznámení měnit) :
1. platný cestovní pas (platnost min. 6 měsíců po plánovaném návratu se dvěma volnými stránkami pro vízum) a fotokopii jeho datové stránky;
2. vyplněnou žádost o udělení víza (ke stažení na výše uvedené webové stránce Velvyslanectví ČLR v Praze);
3. 1 fotografii pasového formátu ;
4. zvací dopis partnerské organizace v Číně pro jedno či dvouvstupné krátkodobé vízum, pro vícevstupné či dlouhodobější obchodní vízum je třeba předložit oficiální oznámení pro vydání víza čínským pravomocným orgánem;
5. fotokopii letenky tam i zpět (zakoupené nebo rezervace);
Správní poplatek za udělení víza není hrazen v hotovosti na Velvyslanectví ČLR, nýbrž formou složení požadované sumy na příslušný bankovní účet velvyslanectví (bližší údaje lze nalézt na webové stránce čínského velvyslanectví). Víza jsou standardně vyřizována za 7 dnů. Spěšná víza jsou vyřizována do 3 pracovních dnů, expresní víza během jednoho dne (za příplatek).
Pokud hodláte podniknout cestu do dalších zemí, např. Hongkongu nebo Macaa, budete potřebovat pro návrat do pevninské Číny dvouvstupné, nebo vícevstupné vízum.
Rozhodně doporučujeme zažádat o individuální, spíše než skupinové vízum, u kterého musí celá skupina přicestovat i opustit ČLR společně. Problematické je pak odpojení od skupiny v případě potřeby dřívějšího návratu.

Poplatky za víza (mohou se bez předchozího oznámení změnit) :
- vízum na 1 vstup - 50 EUR
- vízum na 2 vstupy - 75 EUR
- vízum na neomezený počet vstupů (půlroční platnost víza) - 100 EUR
- vízum na neomezený počet vstupů (roční platnost víza) - 150 EUR
- příplatek za spěšné vystavení víza - 20 EUR
- příplatek za expresní vystavení víza - 30 EUR.
Kategorie víz:
· D - trvalý pobyt
· Z - pracovní vízum
· X - studium a stáže v ČLR
· F - obchodní cesta, výzkum, přednášky, kulturní a vědecko technická výměna
· L - turistika, návštěvy příbuzných, krátkodobé obchodní cesty
· G - tranzit
· C - průvodčí mezinárodních vlaků, posádka letadel a lodí
· J-1 stálý zahraniční zpravodaj akreditovaný v ČLR
· J-2 krátkodobý zahraniční zpravodaj (novinář)
· W - diplomatické vízum
Po příjezdu do ČLR je možné turistické vízum (typ L) prodloužit o nezbytně nutnou dobu, je-li žádost doložena odůvodňujícími doklady. Poplatek i rychlost vyřízení žádosti je variabilní podle místa podání žádosti. V Pekingu se na občany ČR vztahuje poplatek 160 CNY. Žádosti o prodloužení víza jsou v Pekingu vyřizovány během 5 pracovních dní. Překročení délky povoleného pobytu (platnosti víza) je sankcionováno pokutou 500,- CNY/1den. Horní hranice pokuty je stanovena na 5000 CNY (1 CNY = cca 2,8 Kč). Bez platného víza hotely a jiná ubytovací zařízení striktně odmítají poskytnout cizinci ubytování a proto vízovým záležitostem doporučujeme věnovat náležitou pozornost.

Žádost o prodloužení se podává na následujících úřadech:
Division of Entry and Exit Administration of the Beijing Public Security Bureau (www.bjgaj.gov.cn)
adresa : No. 2, Andingmen Dong Da Jie, Dongcheng District
tel:               (+86-10) 84015294         (+86-10) 84015294
úřední hodiny : pondělí až sobota: 8:30 – 16:30

Division of Exit and Entry Administration of Shanghai Public Security Bureau
Adresa: Minsheng Rd. 1500, Pudong District
Tel.:               0086-21-28951900         0086-21-28951900
Úřední hodiny: Po-So 9:00-17:00

Žádosti o prodloužení víza jsou v Pekingu zpravidla vyřizovány během 5 pracovních dní.

Režim vstupu
Při vstupu na území ČLR je cizinec povinen vyplnit formulář arrival card, který obyčejně dostanete v letadle, případně je k dispozici na celnicích. Ve formuláři je od cizince požadováno vyplnění následujících dat:
a) jméno a příjmení
b) národnost
c) číslo cestovního dokladu
d) číslo čínského víza a místo udělení
e) doprovázející osoby
f) číslo dopravního spoje nebo letové linky, kterou cizinec do ČLR přijíždí
g) plánovaná adresa pobytu v ČLR
h) podpis.
Při opuštění čínského území musí cizinec vyplnit formulář departure card, který je k dispozici na celnicích. Rozsah vyplňovaných údajů je však menší než u arrival card.

Přihlašovací povinnost
Hotely a ubytovací zařízení vyřizují registraci cizince automaticky na základě předložení cestovního pasu s platným vízem nebo povolením k dlouhodobému pobytu v ČLR. Zdržují-li se cizí státní příslušníci v čínských rodinách nebo u cizích státních příslušníků dlouhodobě pobývajících na území ČLR ve městech, mají povinnost se do 24 hodin od příjezdu registrovat na příslušném oddělení policie. V případě pobytu v odlehlejších venkovských oblastech je tato lhůta stanovena na 72 hodin.

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky doporučuje, aby čeští občané před cestou ověřili u zastupitelského úřadu navštěvovaného státu, zda se podmínky pro cestování nezměnily.

Vložit komentář

Pokud chcete chcete vložit svůj komentář, musíte se přihlásit.